Tacosy z domowych placków pszennych z dodatkiem szarpanej piersi z kurczaka w sosie barbecue, piklami i awokado smakują obłędnie. Nie licząc kilku godzin, przez które gotuje się mięso, jest to bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Mięso wystarczy doprawić i zalać wodą oraz piwem, a resztę pracy wykona za nas niska temperatura i czas. Już same placki smakują wyśmiecicie z kruchym, rozpływającym się w ustach kurczakiem o dymnym aromacie. Jednak można podnieść sobie poprzeczkę nieco wyrzej i wykonać kilka prostych dodatków, dzięki którym danie wzbogacimy o nowe tekstury, kolory i nuty smakowe. Warto co najmniej godzinę przed komponowaniem tacosów, przygotować piklowane warzywa- polecam użyć czerwonej cebuli, rzodkiewki, papryczki chili, ogórków czy marchewki. Do tego pokrojone w kostkę, doprawione solą i czosnkiem, skropione limonką awokado. Na górę trochę posiekanego szczypiorku i mamy tex-mexową ucztę we własnym domu.