Ten hummus z pieczonym burakiem jest niesamowicie g艂adki i kremowy…
Pieczony burak nadaje mu nie tylko intensywnie r贸偶owego koloru, ale tak偶e s艂odyczy i delikatnego smaku. Spora ilo艣膰 czosnku natomiast dodaje mu charakteru. Hummus mo偶na podawa膰 wy艂o偶ony na talerzu z ulubionymi dodatkami (艣wietnie smakuje z lekko s艂onawym serem feta, bobem lub fasolk膮, chrupi膮cymi pra偶onymi orzechami, dodatkow膮 porcj膮 tahini i oliw膮). Warto poda膰 do niego ciep艂膮 pit臋, chrupi膮ce warzywa lub krakersy. Taki hummus stanowi te偶 艣wietny dodatek do przer贸偶nych da艅. Najlepiej sprawdza si臋 w sa艂atkach, wrapach, na kanapkach, jako dip. Zastosowa艅 jest mn贸stwo, dlatego warto zrobi膰 od razu wi臋ksz膮 porcj臋 i przechowywa膰 w lod贸wce przez kilka dni.聽