Ciastka z czekoladą, kruche z zewnątrz i miękkie w środku…
Czy może być coś lepszego od idealnie kruchych ciasteczek z kawałkami czekolady, orzechami i ciągnącym karmelem w środku? Przepis jest banalnie prosty, wystarczy kilka składników, żeby móc rozkoszować się tym klasycznym wypiekiem. Dodatkowo ciastka robi się ekspresowo, przepis nie wymaga wkładania ich do lodówki czy zamrażarki. Po przygotowaniu ciasta i uformowaniu ciasteczek, lądują od razu do piekarnika na 10 minut i gotowe! Smakują fantastycznie na ciepło, kiedy czekolada jest jeszcze roztopiona, a karmel niesamowicie ciągnący. Równie pyszne są, gdy wystygną, czekolada stężeje, a ciastka osiągną idealną konsystencję – będą kruche z zewnątrz, a w środku wciąż miękkie i delikatne. Ciasteczka świetnie się przechowuje, są pyszne nawet po 2/3 dniach.