Drożdżowe bułki są najpierw obgotowywane w wodzie z miodem, a następnie pieczone w piecu. Idealnie pasuje do nich kultowa przyprawa everything bagel. Składa się ona z sezamu, maku, soli, czosnku i cebuli, dlatego takie bajgle nadają się jedynie do wytrawnych kompozycji. Jeśli macie ochotę na bajgle na słodko, posypcie je jedynie sezamem lub pieczcie bez dodatków.
Czyli podawane z serkiem typu philadelphia, łososiem wędzonym na zimno, szczypiorkiem, cebulą czerwoną, pomidorem, ogórkiem i kaparami. Świetnie smakują również z bekonem, jajkiem, serem żółtym, piklami i sałatą. Albo z awokado i jajkiem w koszulce. Pomysłów jest mnóstwo, a świeże bajgle smakują wyśmienicie nawet bez dodatków.
Kąpiel wodna:
Przyprawa everything bagel:
*Wszystkie składniki wymieszać i przechowywać szczelnie zamknięte w słoiku
W 1 bajglu: 248kcal 2,3g Tłuszczów 47,2g Węglowodanów 8,8g Białka
peace.